BOM Bild 5B1- Självporträtt i varm och kall akryl

Min grupp fick konstnären Frida Kahlo valde att göra en uppgift där eleverna ska måla självporträtt i varma och kalla akrylfärger.

Varje elev ska ta ett foto på sig själv med en iPad som de får låna i skolan och sedan framkallar läraren alla bilderna. Detta gör eleverna och läraren på en lektion innan det är dags att måla så fotona är redo när eleverna kommer till bildlektionen.

Eleverna får stå och måla vid ett staffli, de får sätta upp sitt foto på kanten av stafflit. Sedan får eleverna välja om de vill måla sitt självporträtt på svart eller vit bakgrund. Färgerna de har att måla med är antingen varma eller kalla akrylfärger (röd, gul, grön, blå, vit och svart). Läraren har innan delat in eleverna i två grupper, de som ska måla med kalla och de som ska måla med varma färger.

Sen får eleverna börja måla, de får välja mellan olika redskap så som penslar, moddlar och svampar. Eleverna får fria händer när det målar och läraren poängterar att det inte är viktigt att bilderna ska vara verklighetstrogna, de får välja själva vilken hudfärg, hårfärg och liknande de vill måla. Det finns inget rätt eller fel.

Lektionen efter ska eleverna och läraren ha samtal om bilderna, de jämför då de varma och kalla färgerna och hur de olika färgerna kommer fram olika på olika bakgrundsfärger.

När vi testade våran lektionsuppgifts provade vi att måla på olika bakgrunder. Svart och vit bakgrund fungerade bra men när vi testade på en blå bakgrund kom inte alla färgerna fram på det sättet vi ville så därför valde vi att bara ha svart och vitt som bakgrund.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s